Vår Historia

Från jord till bord

Om oss

Gården Stora Hult ligger mellan Ängelholm och Båstad på den gröna och vackra Bjärehalvön. Gården ägs av Per-Ola Santesson med familj.
De lätta jordarna lämpar sig väl för potatis och grönsaksodling, så därför är det inte så konstigt att det finns 90 ha potatis och 50 ha isbergssallat på gården. Övriga grödor som odlas är romansallad 5 ha, vitkål 20 ha, kålrötter 15 ha, grönkål 2 ha samt rabarber 1 ha. Vi har även börjat med hösilage till framförallt hästgårdar där vi även ombesörjer transport och uppstapling om man så önskar. Vi odlar även spannmål för växtföljdens skull. Potatisodlingen täcker hela säsongen, men tack vare det gynnsamma geografiska läget ligger tyngdpunkten på de tidiga primörerna.

Skörd sker varje dag under sommarmånaderna eftersom färskpotatis ska vara precis som namnet antyder , färsk. Vi har också möjlighet att tvätta och storlekssortera för att få fram en mer konsumentvänlig vara. Isbergssallaten och romansallaten som skördas, packas direkt på fältet på en egenkonstruerad plattform, och därifrån på specialbyggda vagnar in till kylen på gården. Där kyls den och levereras redan samma eftermiddag eller på morgonen dagen efter. All försäljning är till grossist, endast hela pallar, men varorna går att finna i de flesta butiker. Förutom hösilaget där vi jobbar direkt med olika hästgårdar.

Företaget blev nominerat till årets spjutspets –06 och är certifierat enligt IP– systemet. Vi har också högsta kreditbetyg både hos UC och Soliditet (AAA) sedan flera år, vilket gör att vi är en trygg affärspartner för både kund och leverantör. Leveranssäkerhet är också något som vi prioriterar, dvs att kunden får det den förväntar sig både vad gäller kvantitet och kvalitet, inom avtalad tid. Det tillsammans med mångårig erfarenhet och tradition som sträcker sig fyra potatisodlande generationer tillbaka i tiden garanterar en frisk, fräsch och ekologiskt hållbar produkt. Läs mer om våra potatissorter här.