Skala och hacka lök och vitlöken. Grov hacka paprikorna. Repa av grönkålsbladen från nerven och grov hacka. Bryn lökhacket mjukt utan att det tar färg, tillsätt paprika och grönkålen och låt bryna ca 5 min under omrörning. Tillsätt krossade tomater, puré, vatten och kryddorna.
Låt puttra i ca 10 min, ställ åt sidan. Gör béchamelsåsen.
Smält smöret, tillsätt mjölet och späd med mjölken till önskad konsistens, krydda.
Varva plattor, tomat- grönkålssås, varmrökt lax, tärnad mozzarella och béchamelsås. Avsluta med béchamelsås och strö över delade cocktail tomater och valfri riven ost.
Gratinera i 225 grader ca 30-40 min.
Bjud en sallad till.
Smaklig måltid.
Koka upp buljong och vatten.
Repa av bladen från nerven och grov hacka grönkålen.
Hacka löken grovt, lägg allt i buljongen med kryddorna. Låt små koka ca 20 min.
Dra grytan åt sidan och mixa allt slätt. Koka upp på nytt och späd med matlagningsgrädden till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar. Bjud kokta ägghalvor och stekta prinskorvar till.
Smaklig spis.
Repa av bladen från nerven och riv i mindre bitar. Lägga allt i en blender eller smoothie mixer. Mixa allt till önskad konsistens.
Häll upp i glas och lägg i en isbit.
Klart.
Vill du läsa mer om våra grönsaker som vi odlar
Snabblagat och festligt
Gör så här:
Skär köttet i strimlor. Skala och klyfta löken. Stek köttet och löken i smör i en stor stekpanna. Smula över osten. Rör ner creme fraiche, vatten och bönor, låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis eller ris.
Smaklig måltid!
Snabbt och lätt
Grov hacka alla rotfrukterna och lägg allt i en form. Ringla över olja och krydda med salt, peppar och annan färsk krydda, basilika, timjan, persilja, dill.
Rosta i ugnen ca 25-30 min, tills allt känns mjukt. Blanda i till sist fetaosten och servera till alla sorters maträtter.
Tärna potatis och palsternackan.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 min.Vispa ihop hälften av Philadelphia osten med crème fraichen. Värm upp resten av Philadelphia osten och smält tillsammans med de urkramade gelatinbladen.
Vänd i potatis, nacka, crème fraich blandningen, parmesan osten, örterna och smaka av med salt och peppar. Häll upp i en form och låt stelna i kyl över natten.
Tvätta potatisen väl, skär den i lagom stora bitar och koka i saltat vatten. Ånga av väl när den är klar.
Skala och skiva löken tunt. Hacka persiljan, gräslöken och den ört du valt.
Blanda dressingen: Hacka vitlöken. Rör ihop med senapen och vinägern. Salta och peppra. Vispa i oljan.
Vänd ihop potatsen, löken, de hackade örterna, kaprisen och dressingen.
Potatissalladen mår bara bra av att stå några timmar i kylen och dra sig- men servera den inte iskall för då smakar den nästan inget, utan ta fram den ca 30 min innan den ska serveras.