Grönkåls lasagne med varmrökt lax
ca 400g lasagneplattor
1 st Gul lök
2 st Vitlöksklyftor
2 st Paprikor i olika färger
ca400g färsk grönkål
1 burk krossade tomater
½ dl tomatpuré
1-2 dl vatten
Salt, peppar och andra valfria kryddor
2 st mozzarellaostar (à 125g)
ca 400g Varmrökt lax
10-12 cocktail tomater

Béchamelsås:
2 msk mjöl
3 msk mjöl
5 dl mjölk
salt, peppar och lite muskotnöt

Skala och hacka lök och vitlöken. Grov hacka paprikorna. Repa av grönkålsbladen från nerven och grov hacka. Bryn lökhacket mjukt utan att det tar färg, tillsätt paprika och grönkålen och låt bryna ca 5 min under omrörning. Tillsätt krossade tomater, puré, vatten och kryddorna.
Låt puttra i ca 10 min, ställ åt sidan. Gör béchamelsåsen.
Smält smöret, tillsätt mjölet och späd med mjölken till önskad konsistens, krydda.
Varva plattor, tomat- grönkålssås, varmrökt lax, tärnad mozzarella och béchamelsås. Avsluta med béchamelsås och strö över delade cocktail tomater och valfri riven ost.
Gratinera i 225 grader ca 30-40 min.
Bjud en sallad till.
Smaklig måltid.


© Santesson AB