Potatissallad med vinegrett
Det här behöver du:

1 Kg potatis
½ rödlök
2 msk hackad Persilja
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dragon, körvel eller basilika.
½ dl kapris

Dressingen:
½ viltlöksklyfta
0,75 msk osötad senap
0,75 msk vinäger
½ dl olja
salt
peppar

Så här gör vi:

1: Tvätta potatisen väl, skär den i lagom stora bitar och koka i saltat vatten. Ånga av väl när den är klar.
2: Skala och skiva löken tunt. Hacka persiljan, gräslöken och den ört du valt.
3: Fixa dressingen: Hacka vitlöken. Rör ihop med senapen och vinägern. Salta och peppra. Vispa i oljan.
4: Vänd ihop potatsen, löken, de hackade örterna, kaprisen och dressingen.

Potatissalladen mår bara bra av att stå några timmar i kylen och dra sig- men servera den inte iskall för då smakar den nästan inget, utan ta fram den ca 30 min innan den ska serveras.



© Santesson AB